Oživte veřejný prostor a udělejte to Bez zábran. Přidejte se k organizátorům*kám Zažít město jinak 2022!

Oživte veřejný prostor a udělejte to Bez zábran. Přidejte se k organizátorům*kám Zažít město jinak 2022!

Letos v září se již po sedmnácté uskuteční série sousedských slavností Zažít město jinak, která zve obyvatele měst i vesnic k setkání v ulicích, parcích a vnitroblocích. Jejich cílem je propojovat komunity a letošní ročník s podtitulem Bez zábran chce navíc upozorňovat na bariéry mezi lidmi a překonávat je. Jak fyzické, tak ty mentální. Stát se  aktivní součástí sousedských slavností můžete i vy. 

Neexistující přechody, zbytečná zábradlí i zdi v našich hlavách, které nám brání navazovat skutečné sousedské vztahy… To všechno jsou témata, která chce spolek AutoMat, pořadatel Zažít město jinak, přinést do veřejného prostoru. A vyzývá všechny, kteří chtějí  17. září oživit svá sousedství, aby se do konce května registrovali jako organizátoři a organizátorky. Přečtěte si, v čem spočívá organizace a jaké kroky vás čekají. 

 

Během festivalu, který se tradičně koná třetí zářijovou sobotu v rámci Evropského týdne mobility, ožívají každoročně desítky lokalit po Praze i v mnoha městech po celé republice. Sousedé, místní komunity, rodiny s dětmi i lokální umělci a podnikatelé přinášejí do svých důvěrně známých ulic aktivity, které se po celý zbytek roku odehrávají spíše v uzavřených prostorách, zvelebují své okolí a navzájem si vyměňují nejen dobrou náladu, ale i nápady a zkušenosti.

Spolek AutoMat nabízí zdarma všem, kteří mají chuť se aktivně připojit, pomoc s administrativou a propagací. V loňském roce při  slavnostech ožila početná řada lokalit po celé republice a potěšila tak nejen místní, ale i spousty nadšenců sousedského cvrkotu z širšího okolí. Máte-li nápad jak proměnit i “svou” lokalitu a zažít ji jinak, není na co čekat! Chcete se nejdřív dozvědět, v čem organizace vlastní lokality spočívá? Přečtěte si Manuál místních organizátorů a Kodex celé akce. Těšíme se na spolupráci!