Vzkaz od Lucie pro koordinátory*ky slavností: Obdarujte AutoMat a on obdaruje vás

Vzkaz od Lucie pro koordinátory*ky slavností: Obdarujte AutoMat a on obdaruje vás

Kdo zná akce v pražském vnitrobloku Mečislavka, místní komunitní zahradu nebo třeba běh Podnuselák, pak se pravděpodobně také setkal s usměvavou koordinátorkou nuselských slavností Zažít město jinak. Ano, jde o Lucii Štádlerovou, která se podpoře sousedského života na Praze 4 věnuje už přes 5 let. A spolu se svým manželem, překladatelem Petrem, je také pravidelnou dárkyní AutoMatu.

Ve videu, které jsme s ní natočili, zjistíte nejen, proč jí dává smysl podporovat finančně AutoMat, ale také co ji vedlo k tomu zapojit se do organizace sousedských slavností a jak jí v tom AutoMat pomohl.

Dává vám to smysl? Pošlete finanční dárek AutoMatu a zařiďte si příjemnější město pro život a konání dalších ročníků slavností Zažít město jinak.

 

A co se nám do videa nevešlo?

Lucie pochází z malého města, kde veřejná doprava zas tak dobře nefunguje, takže byla ve svém životě od malička zvyklá jezdit autem. Tím pádem auta zpočátku ani v Praze nevnímala nijak negativně. Až později, s narozením dcery začala ulice vnímat jako nebezpečnější, přeplněné auty a vlastně nehezké. Došlo jí, že bylo mnohem příjemnější jít ulicí, kde jsou stromy a jedou tam lidi na kole, než ulicí, kde cinkají tramvaje uvízlé v zácpě aut.

Když se Lucie s manželem Petrem přestěhovali do Nuslí, začali přemýšlet, jak se víc zapojit do komunitního života, jak to místo pozvednout a víc ho přiblížit lidem. Aby měli větší pocit, že jsou tady doma. Proto se rozhodli uspořádat svou první komunitní akci. A protože už v té době znali spolek AutoMat, tak se zapojili právě do pořádání sousedských slavností Zažít město jinak.

Líbí se vám, jak se ulice našich měst a obcí proměňují v rámci sousedských slavností Zažít město jinak a chtěli byste naši činnost podpořit? Přidejte se do Klubu přátel AutoMatu a pomozte nám s dlouhodobým a systematickým oživováním veřejného prostoru.